Laituri

Kuva: Janne Kettunen

Ojakkalan alue koostuu varsinaisesti monesta vanhasta maarekisterikylästä, joiden alueella on ollut useita suuria tiloja. Yksi tällainen on edelleen Enäjärven rannalla sijaitseva Kotkaniemen kartano, joka on Yaran koetila.

Ojakkala on Nummelan ja Otalammen tapaan rautatien vaikutuksesta kasvanut taajama, joka tänä päivänä on kasvanut harjun reunaa pitkin kiinni Nummelaan. Ojakkalan rautatieasema suljettiin 1960-luvulla. Asema toimi myös yksityisen kapearaiteisen 600-millimetrisen Ojakkalan–Olkkalan rautatien pääteasemana vuosina 1912–1956. Ojakkalassa aloitti toimintansa Vihdin ensimmäinen kansakoulu, Pietilän kansakoulu, vuonna 1871. Nykyään taajamassa toimii Ojakkalan koulu. Kylän historiaan mahtuu monenlaista toimintaa, kuten esimerkiksi lasiteollisuutta.

Tästä Vihdin kolmanneksi suurimmasta taajamasta löytyy omiakin lähipalveluja mm. koulu, päiväkoti ja kauppa.

Ojakkalassa järjestetään kesäisin kesäjuhlat ja syksyisin ELO-markkinat. Aktiivisesti Ojakkalassa toimivat Ojakkalan kylätoimikunnan lisäksi esimerkiksi urheiluseura Ojakkalan Visa, avantouintia harrastavat Jäähileet ja Ojakkalan Martat. Kokoontumispaikkoina Ojakkalassa toimivat Urheilutalo - entinen Vihdin suojeluskuntatalo - ja työväentalo. Ojakkalassa on myös mahdollisuus harrastaa laskettelua ja golfia.